Снимка: Sportal.bg Президентът на БФС Борислав Михайлов, който по-рано днес си взе

...
Снимка: Sportal.bg Президентът на БФС Борислав Михайлов, който по-рано днес си взе
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Много ми е трудно да се обръщам към Иван Вуцов в минало време

Снимка Sportal.bg 

Президентът на БФС Борислав Михайлов, който по-рано през днешния ден си взе последно довиждане с Иван Вуцов, популяризира съболезнователния адрес във връзка кончината на легендата, написа Sportal.bg. 

" Опечалено семейство, скъпи другари,

Днес изпращаме в последния му път не просто именития български състезател, треньор и функционер Иван Вуцов, а личността Иван Вуцов, отдала целия си живот и цялата си сила на развиването и просперитета на футбола у нас; персона, възпитала както любовта към спорта, по този начин и чисто човешките и морални добродетели у всеки, имал щастието да се допре до нея. Велика фигура, чиято неизмерима стойност за футбола бе оценена от няколко генерации българи и сигурно ще остане в историята вечно.

И като треньор, и като функционер, Иван Вуцов бе изпреварил времето си. Именно той сложи основите на Златното потомство на българския народен тим и даде път на играчите, достигнали до полуфинала на международното състезание в Съединени американски щати. 

Под негово управление България бе същинско чудовище за всички съперници на континента, че и по света. На няколко пъти спортното благополучие му обърна тил, в противоположен случай – кой знае – плодовете на големия му труд можеха да бъдат осъществени още 10 години по-рано. Със сигурност обаче тъкмо Иван Вуцов бе и мозъкът, и моторът, съумял не просто да резервира българския народен тим в сложния временен интервал сред два строя и две идеологии, а и да го сплоти и да го направи още по-силен. Същински бунтовник в треньорската специалност, той бе приет освен по нашите географски ширини, само че и надалеч отвън рамките на България.

Същото може да се каже и за качествата му като управителна фигура на българския футбол. Благодарение на непрестанната му работа, на отдадеността му и на неизчерпаемата сила, Българският футболен съюз мина не едно и две трудности в края на предишния и началото на новия век. Вуцов бе визионер, само че и не подценяваше проблемите на сегашното – професионална философия, с която подсигурява стабилността на футболната централа, а и на футбола у нас като цяло.

Много ми е мъчно да се обръщам към Иван Вуцов в минало време, по тази причина и отхвърлям да го направя. За мен, както и за всички мои колеги; за всички футболни хора, наличието на персона като Иван Вуцов в нашите животи е същинска привилегия. Ще го помним постоянно, и постоянно – само с положително.

Опечалено семейство,

Приемете най-искрените съболезнования – както от мое име, по този начин и от името на Българския футболен съюз и на цялото футболно семейство в България. Загубата на Иван Вуцов е непрежалима, само че тя е такава точно поради величината и смисъла му за всички нас.

Поклон пред паметта му!

Иване, за мен бе чест!

Борислав Михайлов

Президент на БФС ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР